Pyssel i köket



I dag har jag gjort egna torkade tomater och oj, vad goda de blev, Smakrika! Blev jättegott i middagsgrytan!
Jag har en snäll arbetskamrat som gett mej äpplen från sina egna äppelträd. Så nu har jag hängt äpplen på tork och i matkällaren har jag äppeldricka på gång. Tror nog att jag gör någon äppelkaka i morgon också.
Kommentarer
Postat av: Aila
Torkade egenodlade tomater, de har inte alla. Inte du heller så länge för jag tror du mumsar upp dem ganska snabbt.
Postat av: Therese - Sockenvägens Söta
Vilka söta valpar, förstår att ni nu har händerna fulla <3 Men vid tillfälle hoppas jag du kan plita ner hur du gjorde de torkade tomaterna, verkar ju supergott! Varma kramar!
Postat av: sylvia
Jag läste lite på denna sida : http://matochodla.blogspot.se/2012/08/hemmagjorda-soltorkade-tomater.html
Själv hade jag stora tomater som jag skivade ganska tunna och la på bakplåtspapper.
Hade 2 plåtar samtidigt i ugnen. körde på varmluft 100gr, ca:5 tim.
Öppnade ugnen några ggr för att släppa ut ånga som bildats.
Läste någonstans att om man kör dem så länge att de blir riktigt knapriga så kan de förvaras i burk. Men jag har fryst mina.
/Sylvia.
Trackback